Over ons

Popkoor Popkorn

Tonegido

Repetities

Popkoor Popkorn repeteert elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur bij Dorpshuis Tonegido, Hoofdweg 52a, in Hellum.

Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken en luisteren. Neem van tevoren wel even contact met ons op om er zeker van te zijn dat we ook echt repeteren op de avond dat je wilt komen.

SPO_3197 1

Bestuur

Voorzitter: Hilma Dekens

Secretaris: Gina Rumpff

Penningmeester: Janny Schol

Algemeen lid: Ina Dijk

Algemeen lid: Ellen de Vries

 

SPO_2962 1

Popkoor Popkorn

Popkoor Popkorn bestaat al sinds 1998 en telt momenteel zo’n 21 gedreven en enthousiaste dames die samen met dirigent Wim de Bos, de enige man in het gezelschap, werken aan een zeer gevarieerd repertoire van popsongs. De swingende en actuele popliedjes, Nederlandstalige hits, tijdloze klassiekers en mooie ballads vormen de basisingrediënten voor een sfeervol optreden van ons koor.

Bij Popkoor Popkorn staat gezelligheid voorop tijdens de repetities, maar we streven met elkaar wel naar een uitdagend niveau. Elk jaar geven we een eigen concert, met regulier repertoire of kerst repertoire. Daarnaast treden we ook op o.a. bij lokale en regionale evenementen. Op deze website vind je alle informatie over Popkorn.

wim1

Dirigent

Wim de Bos (1960) heeft een muzikale opleiding gevolgd aan het Utrechts Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds zijn 23e werkt hij als docent klarinet/saxofoon. Daarnaast heeft hij altijd muziek en ensemble-begeleiding gemaakt, o.a.: saxofoonkwartet, bigband, wereldmuziekorkest en popgroepen. In het begin van zijn betrekking aan het IVAK in Delfzijl heeft hij een bigband opgericht die later uitgroeide tot een band met volledige bezetting en uitgebreid repertoire. Hij is enkele jaren geleden gestopt met lesgeven en heeft zich nu gericht op het dirigeren bij diverse muziekgroepen.

Wim: “De dirigent kan door zijn kennis en ervaring de bijzondere aspecten uit de muziek en de groep naar boven halen. Hier ben ik mij de afgelopen 25 jaar altijd bewust van geweest en dit was (en is) mijn uitgangspunt bij het dirigeren en lesgeven.